2012. január 31.

Leveles tésztából készült kifli

Nagyon szeretem ezt a nasit, mert pofon egyszerű, gyors és nagyon finom!!

Én mindig bolti leveles tésztát használok, mert felesleges otthon bajlódni a tészta elkészítésével.

Az a jó benne, hogy lehet édes is és sós is a töltelék.

Általában sósan készítem. Egy jó leves után is megfelelő másodikként.

500 g fagyasztott leveles tészta
egy marék pici kockára vágott sajt és ugyanennyi virsli
liszt a tészta alá

A tésztát kiveszem a zacskóból, és szobahőmérsékleten kiolvasztom.
Ezután háromszög alakokat vágok belőle, majd a közepére teszek egy sajtot és egy virslit. A széles felénél kezdem feltekerni. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket, majd tojás sárgájával megkenem. Kb. 20 perc alatt megsütöm.

Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése