2012. január 28.
Pizza Calzone
Első étel a történelem kezdetén! :)
Nagyon szeretem az olasz konyhát, de szerintem ezzel szinte minden ember így van. Mikor valami gyors, kevés munkaigényű, egészséges ételt akarok készíteni, akkor biztos, hogy az olasz konyhában kezdek el keresgélni.
A mai választottam: A Calzone, azaz félbehajtott pizza
Alaptészta: 40 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1,5 dl víz, 1 ek cukor, 1 ek olaj(lehetőleg extra szűz olíva), 1 cs instant élesztő, 1 kk só
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben. A lisztet beleszórom egy mély tálba, majd kis lyukat készítek a közepén. Ebbe a mélyedésbe teszem az élesztős tejet, majd lassan kifelé haladva elkezdem összedolgozni. Közben beleteszem az olajat, sót, vizet. Körülbelül 5-6 percig gyúrom, hogy a tészta jól összeálljon. Kis gombóc lesz így belőle. A tálban hagyom és letakarom egy konyharuhával. 1 órát hagyom pihenni.
Én ma a szalámis verziót választottam:
20 dkg szeletelt szalámi( téli ), a tészta, 1 kanál paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella, olaj, tojás
A tészta egyik felére rákenem a paradicsomot, elosztom rajta a szalámiszeleteket, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát. Ráhajtom a tészta másik felét és összenyomkodom a szélénél, tetejét megszurkálom( hogy a gőz kijöjjön) és bekenem tojással. a tepsit megkenem olívaolajjal, ráteszem a tésztát és a sütőben szép pirosra sütöm.
Jó étvágyat hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése