2012. március 6.
Finom tökfőzelék
Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
1 fej vöröshagyma
kapor
1 ek liszt
5 dkg zsiradék ( én olíva olajjal készítem, amennyit a hagyma felvesz )
1/2 l tej
1 nagy pohár tejföl
ízlés szerint cukor ( 1-2 ek )
pici ecet
Elkészítés:
A tököt kiolvasztjuk, majd besózzuk. A zsiradékon megpirítjuk a hagymát, meghintjük liszttel, beletesszük a kaprot, tejjel felengedjük.
Ebbe a masszába beletesszük a kinyomott tököt, a cukrot és kevés ecetet, hogy a tök szét ne essen.
Gyakori kevergetés mellett főzzük, ízlés szerint fűszerezzük sóval, cukorral, ecettel.
Ha kész, a tejfölt belekeverjük, ettől lesz krémes.
Jó étvágyat hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése