2012. március 14.
Bögrés- epres piskóta
Végre itt a tavasz! Ilyenkor már kapható eper, aminek nagyon örülök a hosszú tél után. Kedvet kaptam egy könnyű tavaszi epres sütihez. Íme:
Először az eper mosásával és felszeletelésével kezdünk. Én hosszában szoktam felszeletelni, mert így gusztább. Fontos, hogy az eper legyen készen előbb, mert a tésztát kikeverése után azonnal sütőbe kell tenni.
Piskóta alaptészta:
Nagyon szeretem a bögrés recepteket, mert megkímél minket a méregetéstől.
Ez az alaptészta nagyon könnyű, sokféle módon variálható, tölthető.
( 1 bögre= 200 ml )
5 tojást szétválasztunk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verünk. Egy bögre cukrot kevergetés közben hozzáadunk, és belekeverjük a tojássárgákat is. Ezután rászitáljuk az egy bögre lisztet és lazán belekeverjük.
Gyorsan ráhelyezzük az eperszeleteket, aztán már mehet is a sütőbe.
180 fokon süssük.
Az érdekesség ebben a receptben, hogy nem használunk hozzá sütőport. Az eredmény mégis csodás!!!
Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése