2012. március 14.

Bögrés- epres piskóta






 Végre itt a tavasz! Ilyenkor már kapható eper, aminek nagyon örülök a hosszú tél után. Kedvet kaptam egy könnyű tavaszi epres sütihez. Íme:

Először az eper mosásával és felszeletelésével kezdünk. Én hosszában szoktam felszeletelni, mert így gusztább. Fontos, hogy az eper legyen készen előbb, mert a tésztát kikeverése után azonnal sütőbe kell tenni.

Piskóta alaptészta:

Nagyon szeretem a bögrés recepteket, mert megkímél minket a méregetéstől.
Ez az alaptészta nagyon könnyű, sokféle módon variálható, tölthető.


( 1 bögre= 200 ml )

5 tojást szétválasztunk, a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verünk. Egy bögre cukrot kevergetés közben hozzáadunk, és belekeverjük a tojássárgákat is. Ezután rászitáljuk az egy bögre lisztet és lazán belekeverjük.
Gyorsan ráhelyezzük az eperszeleteket, aztán már mehet is a sütőbe.

180 fokon süssük.

Az érdekesség ebben a receptben, hogy nem használunk hozzá sütőport. Az eredmény mégis csodás!!!

Jó étvágyat!




   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése