2012. március 11.

Paradicsomos- húsgombócos spaghetti



Mai vasárnapon ez az étel volt nálunk a második fogás. Nagyon népszerű, mivel mindenki szereti, kiadós és gyorsan elkészíthető. Másnapra is marad belőle!

Hozzávalók:

A gombóchoz:

75 dkg darált pulyka hús ( de lehet bármilyen más hús )
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
tengeri só ízlés szerint
frissen őrölt tarka bors ízlés szerint
1 tojás

A paradicsomszószhoz:

2 dl paradicsompüré ( 1 dl víz a higításhoz, mert a tészta felveszi! )
1 csipet bazsalikom
tengeri só ízlés szerint
3 ek cukor

250 g spaghetti tészta

A tetejére: kb. 1 marék reszelt sajt

Elkészítés:

A húst először bekeverem, hogy addig is összeérhessenek az ízek. A hagymát simán kockára felvágom, a fokhagymát zúzom, majd szintén aprítom. Sózom, borsozom, beleütöm a tojást, majd az egészet jól összedolgozom. Félreteszem.

A paradicsompürét és a vizet egy kis lábasba teszem, összeforralom, közben fűszerezem sóval, bazsalikommal és cukorral. Ha kész, ezt is félreteszem.

Vizet forralok a tésztának, míg fő, kisütöm a húsgolyókat.

Egy serpenyőbe olívaolajat hevítek, majd kézzel pici húsgolyókat formálok. Egyszer kell átforgatni őket, hamar átsülnek. Jó barnára sütöm őket. Ha kész, félreteszem.

A leszűrt tésztát egy tűzálló tálba teszem, ráöntöm a paradicsom mártást, majd erre a húsgombócokat.

A tetejét megszórom reszelt sajttal, majd kb. 2 percre beteszem a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

Kész is a mennyei finomság! Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése