2012. március 11.
Paradicsomos- húsgombócos spaghetti
Mai vasárnapon ez az étel volt nálunk a második fogás. Nagyon népszerű, mivel mindenki szereti, kiadós és gyorsan elkészíthető. Másnapra is marad belőle!
Hozzávalók:
A gombóchoz:
75 dkg darált pulyka hús ( de lehet bármilyen más hús )
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
tengeri só ízlés szerint
frissen őrölt tarka bors ízlés szerint
1 tojás
A paradicsomszószhoz:
2 dl paradicsompüré ( 1 dl víz a higításhoz, mert a tészta felveszi! )
1 csipet bazsalikom
tengeri só ízlés szerint
3 ek cukor
250 g spaghetti tészta
A tetejére: kb. 1 marék reszelt sajt
Elkészítés:
A húst először bekeverem, hogy addig is összeérhessenek az ízek. A hagymát simán kockára felvágom, a fokhagymát zúzom, majd szintén aprítom. Sózom, borsozom, beleütöm a tojást, majd az egészet jól összedolgozom. Félreteszem.
A paradicsompürét és a vizet egy kis lábasba teszem, összeforralom, közben fűszerezem sóval, bazsalikommal és cukorral. Ha kész, ezt is félreteszem.
Vizet forralok a tésztának, míg fő, kisütöm a húsgolyókat.
Egy serpenyőbe olívaolajat hevítek, majd kézzel pici húsgolyókat formálok. Egyszer kell átforgatni őket, hamar átsülnek. Jó barnára sütöm őket. Ha kész, félreteszem.
A leszűrt tésztát egy tűzálló tálba teszem, ráöntöm a paradicsom mártást, majd erre a húsgombócokat.
A tetejét megszórom reszelt sajttal, majd kb. 2 percre beteszem a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.
Kész is a mennyei finomság! Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése