2012. március 6.

Finom tökfőzelék



Hozzávalók:

1 kg gyalult tök
1 fej vöröshagyma
kapor
1 ek liszt
5 dkg zsiradék ( én olíva olajjal készítem, amennyit a hagyma felvesz )
1/2 l tej
1 nagy pohár tejföl
ízlés szerint cukor ( 1-2 ek )
pici ecet

Elkészítés:

A tököt kiolvasztjuk, majd besózzuk. A zsiradékon megpirítjuk a hagymát, meghintjük liszttel, beletesszük a kaprot, tejjel felengedjük.
Ebbe a masszába beletesszük a kinyomott tököt, a cukrot és kevés ecetet, hogy a tök szét ne essen.
Gyakori kevergetés mellett főzzük, ízlés szerint fűszerezzük sóval, cukorral, ecettel.
Ha kész, a tejfölt belekeverjük, ettől lesz krémes.

Jó étvágyat hozzá!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése